Over de specialiste

Over de specialiste

Introductie

Een vrouwenleven kent verschillende fases met specifieke problemen. Kennis en inzicht in wat er precies in jouw lichaam gebeurt, geeft meer zelfvertrouwen, onafhankelijk van de levensfase waarin jij je als vrouw bevindt.

Mijn naam is Maureen de Bruin en ik werk als Care For Women Specialiste in Castricum.
Ik adviseer en begeleid vrouwen van alle leeftijden met klachten die veroorzaakt worden door hormonale schommelingen. Ik vind het belangrijk dat vrouwen zich gehoord voelen, bewuste keuzes kunnen maken en het gevoel krijgen dat ze de regie over hun hormonen weer zelf in de hand kunnen nemen.

Ik werk vanuit mijn eigen praktijk in Castricum en ben aangesloten bij Care for Women; hét kenniscentrum op het gebied van vrouwengezondheid. Om de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog te houden, volg ik regelmatig (verplichte) nascholingen, ben ik aanwezig op verschillende bijeenkomsten over vrouwengezondheid en word ik vanuit het opleidingscentrum op de hoogte gehouden over alle relevante nieuwe ontwikkelingen.

Opleiding en werkervaring

Tot 2016 ben ik jarenlang werkzaam geweest in het bedrijfsleven maar ik raakte steeds meer geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Wat is het lichaam een prachtig werkende ‘machine’! Door deze interesse heb ik een aantal jaar geleden het roer omgegooid en heb ik in 2017 een 4-jarige HBO opleiding tot holistisch massagetherapeut afgerond. Als onderdeel van deze opleiding heb ik mijn Medische Basiskennis behaald en kennisgemaakt met de werking van hormonen. Hierdoor was mijn interesse gewekt in de hormonale veranderingen bij vrouwen. Daarom ben ik de opleiding bij Care for Women gaan doen en heb deze in 2020 met succes afgerond.

Indicaties

  • (Vervroegde) overgang
  • Menstruatieproblemen
  • Premenstrueel Syndroom (PMS)
  • PCOS en endometriose
  • Anticonceptie
  • Healthchecks (m/v) / preventiezorg
  • Vermoeidheid
  • Het geven van presentaties en workshops over hormonale klachten bij vrouwen
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial